Her Story

The Gender Tender / Karin Haanappel, zondag 28 april

photos/karin-haanappel-by-portret-in-bedrijf-2018-800.jpg
photos/n-herstory-of-art-120-469.jpg
photos/1548428435_logo-rotterdam.pngDe helicopterblik van Karin Haanappel over Herstory!

Karin’s persoonlijke missie is om een egalitaire kunstgeschiedenis uit te dragen. Een kunstgeschiedenis waar mannelijke kunstenaars op gelijkwaardige voet staan met vrouwelijke kunstenaars.


Een kunstgeschiedenis die start met de vroegste kunstuitingen van de moderne mens in prehistorische tijden toen er nog balans was. Zolang wij deze kennis niet hebben, kan deze ook niet tot voorbeeld dienen. Met als gevolg dat we een gekleurd geschiedenisbeeld voorgeschoteld krijgen. Het is de hoogste tijd om het verleden in het juiste perspectief te beschouwen zodat we naar een toekomst in balans kunnen groeien! Daarom in een sneltreinvaart met helicopterblik door de geschiedenis van vrouwelijke kunstenaars heen.


Karin Haanappel doet de kick off van The Gender Tender op basis van haar boek haar boek 'Herstory of Art' (www.herstoryofart.nl). Zij is een expert op het leven & oeuvre van Camille Claudel.

The Gender Tender wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam!

De Rotterdamse Salon zet de spotlight op vrouwelijk succes, voorbij de onder-belichting of -waardering. Een keer niet bescheiden over vrouwelijk talent of originaliteit of intelligentie of kunde of bekwaamheden. Werk dat vrouwen mooier en aantrekkelijker maakt! Leuk om naar vrouwelijke genieën te kijken & luisteren. Juist de verrassing, het niet vanzelfsprekende boeit! Met humor: ja, deze The Gender Tenderlezingen maken je hersens vet. Een heerlijke ambitie voor de Rotterdamse Salon in 2019?

PROGRAMMA

ZONDAG 28 APRIL € 10,00

Rotterdam wordt niet ontmand door dit programma. De discrepantie tussen dat wat vrouwen en mannen zijn en geacht worden te zijn, die regels kaart de Rotterdamse Salon even 1 programma aan! We zouden allemaal vrij moeten en kunnen zijn………… Geen uitsluiting: heren laten zich gaarne verrassen, zoals altijd vanzelfsprekend welkom in de Rotterdamse Salon!

Binnenloop 14.30 uur. Start 15 uur. Na afloop hapjes & 1 drankje van het huis.

RESERVEREN