Grace Jones

The Gender Tender / Jos van der Burg, vrijdag 19 april

photos/1550499388_jos-sessie.jpg
photos/1550499471_grace.jpg
photos/gender-tender.jpg
photos/1548428435_logo-rotterdam.png


Grace Jones: Bloodlight and bami (Sophie Fiennes, 2017)


Veel documentaires over zangeressen gaan over vrouwen met wie het slecht afloopt. Zij zijn slachtoffer van schurken in de muziekindustrie en gaan ten onder aan stress en drugs. Het meest recente voorbeeld is Amy Winehouse. De in Jamaica geboren, maar in Amerika opgegroeide Grace Jones is uit ander hout gesneden.


Grace Jones: Bloodlight and Bami portretteert haar als een ijzersterke vrouw, die weet wat ze wil en iedereen die haar tegenwerkt rauw lust. De film volgt haar op haar wereldtournee op podia en in hotelkamers, maar ook op bezoek bij haar familie in Jamaica. Schitterend om te zien hoe zij zichzelf en haar artistieke integriteit bewaakt in de geldbeluste muziekwereld.The Gender Tender wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam!

vrijdag 19 april / De Scherpe Blik / Jos van der Burg / Grace Jones

zondag 28 april / Karin Haanappel / Her story / vrouwen in de kunst

zondag 19 mei Andries Ponsteen / hear hear / over vrouwelijke componisten

vrijdag 24 mei De Scherpe Blik / Jos van der Burg / Marok film

vrijdag 14 juni De Scherpe Blik / Jos van der Burg / Camille Claudel

zondag 30 juni Claudia Christern / vrouwelijke innovatoren / over vrouwen in de kunst

zondag 8 september Carien Kanters / vrouwelijke modeontwerpers / over vrouwen in mode

vrijdag 27 september De Scherpe Blik / Jos van der Burg / Suffragettes

zondag 29 september Martine Kouwenhoven / vrouwen die lezen zijn gevaarlijk / over leesplezier

De Rotterdamse Salon zet de spotlight op vrouwelijk succes, voorbij de onder-belichting of -waardering. Een keer niet bescheiden over vrouwelijk talent of originaliteit of intelligentie of kunde of bekwaamheden. Werk dat vrouwen mooier en aantrekkelijker maakt! Leuk om naar vrouwelijke genieën te kijken & luisteren. Juist de verrassing, het niet vanzelfsprekende boeit! Met humor: ja, deze The Gender Tenderlezingen maken je hersens vet. Een heerlijke ambitie voor de Rotterdamse Salon in 2019?

PROGRAMMA

VRIJDAG 19 APRIL € 10,00

Echt niet! Rotterdam wordt niet ontmand door dit programma. Geen uitsluiting: heren laten zich gaarne verrassen, zoals altijd vanzelfsprekend welkom in de Rotterdamse Salon! De discrepantie tussen dat wat vrouwen en mannen zijn en geacht worden te zijn, die regels kaart de Rotterdamse Salon even 1 programma aan! We zouden allemaal vrij moeten en kunnen zijn…………

Binnenloop 20 uur. Start 20.30 uur. Na afloop hapjes & 1 drankje van het huis.