Uit de Mui

Dag gezag sessie 2 - Yourai, zondag 29 oktober

photos/1694551089_mol-2.jpg
photos/1689098294_uit-de-mui.jpg
photos/1693661966_cultuur-concreet.png
photos/1693661974_sluiterman.png
photos/1693661979_postcode-loterij.png


Welke toekomst heeft de boer in Nederland? Die vraagt hangt niet alleen samen met ecologische grenzen, maar vooral met de waardering die wij toekennen landbouw en andere ruimtelijke noden. In deze sessie stellen we verdienmodellen ter discussie, gaan we het ecosysteem beprijzen, en filosoferen over "Boer 2.0" in 2050.


De middag ‘Dag gezag?’ Is onderdeel van de reeks Uit de Mui: Verdienmodellen die wordt georganiseerd door salonnière Anja Berkelaar en filosoof en econoom Huub Brouwer. In die serie neemt de Rotterdamse Salon u mee naar de wereld van verdienmodellen die verder gaan dan winst. Met documentairemakers, economen, filosofen, en kunstenaars doen we prikkelende en verrassende inzichten op over de toeslagenaffaire, de stikstofcrisis en de klimaatcrisis. Hoe wint de overheid aan gezag? Wat is de waarde van natuur? Wat is eigenlijk de echte prijs van een product? En wat te doen aan uitbuiting op de arbeidsmarkt? Dat, en nog veel meer, in Uit de Mui: Verdienmodellen.De tweede sessie Uit de MUi-2 start met:


Spreker is Yourai Mol (adviseur Andersson Elffers Felix en junior lid van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur). Hij spreekt over 'ruimte voor de landbouw' en gaat in op de toekomst van de landbouw in relatie tot de ruimtelijke en ecologische noden van ons land.

Uit de MUI 2 is tot stand gekomen in samenwerking met Huub Brouwer.


Spreker Yourai Mol werkt als adviseur bij Andersson Elffers Felix en is junior lid van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur. Hij spreekt over 'ruimte voor de landbouw' en gaat in op de toekomst van de landbouw in relatie tot de ruimtelijke en ecologische noden van ons land.

PROGRAMMA

ZONDAG 29 OKTOBER € 10,00

binnenloop 14.30

start gesprek met Yourai 15 uur

einde gesprek en borrel & lekkers 16.30 uur

Met dank aan de subsidiegevers: Cultuur Concreet, het Sluyterman Van Loo fonds en Buurtfonds van de Postcode Loterij.