Salonnen: de Verheffing

Dwalen door gedichten, zondag 22 mei

photos/knetletleffringmyrthe.jpg

Deze middag brengt u ontmoetingen, een luisterend oor (van uzelf of van een ander), een andere kijk op poëzie en misschien zelfs op het leven van alledag. En dat niet alleen: u duikt zelf in de gedichten en ervaart wat kleine veranderingen kunnen betekenen voor de inhoud én voor verbeeldingskracht van de tekst.

Dichter Myrte Leffring draagt voor uit haar bundel Om je schouders hang ik de nachten en werk van andere dichters. Zij gaat met u in gesprek over poëzie en wat daar bij hoort: vorm, klank, betekenis, metrum, beeld. Poëzie als aanzet tot contact. Met de taal, met de muziek in taal, met elkaar: Wanneer horen we elkaar écht? Wanneer kijk je niet alleen naar iemand, maar zíe je diegene ook?

Ervaar het tijdens deze verheffende salon. U krijgt gedichten te horen waaraan nog iets ontbreekt, vult u de ontbrekende woorden in? Zijn uw woorden dezelfde als die van anderen? Verandert een gedicht wanneer we de titel veranderen? Dwaal mee en u vindt het antwoord tijdens deze poëtische zoektocht door onze taal.

Salonnen wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de Stad Rotterdam.

PROGRAMMA

ZONDAG 22 MEI € 15,00

Binnenloop 13:30 uur met koffie/thee en lekkers. Workshop van 14 - 16 uur.
Na afloop een petite blanc.