Open Monumenten Dagen weekend 2022

Koopmanshuis, zondag 11 september

photos/1659281795_joannes-de-vou-1694.jpg
photos/salon-3d-model-vs19b-dump02.jpg
photos/1656701090_voorkant.png


Het thema van Open Monumentendagen is 'Transities – Duurzaam duurt het langst’. Over de transities van dit 18e eeuwse Koopmanshuis is recent een nieuw boek verschenen.


Het meer dan 3 eeuwen oude pand is een Rotterdams icoon dat ternauwernood aan de sloophamer wist te ontsnappen. Dankzij de heren Maas, Tillema en Dutilh kunnen OMD bezoekers de waarde van dit Rotterdamse erfgoed aanschouwen. Het pand is Rotterdams Rococo!


U bent van harte welkom om met een korte 'story telling' van dit unieke culturele erfgoed te komen genieten. We presenteren een korte film van Peterjan van der Burgh over de historische ontwikkeling van het pand en de verhalen van René van der Schans en Hugo van Velzen als extra's.

Van 10 tot 17 uur toegang tot het Koopmanshuis.

Vrije inloop, u kunt wachten in de tuin met een kopje koffie / thee


RESERVEREN IS NIET NODIG, U KUNT GEWOON LANGSKOMEN!

Op zondag is de onderzoeker Hugo van Velzen van Contrei van de publicatie Rotterdamse Rococo - aanwezig van 11 tot 14 uur. Hij is aanspreekbaar en geeft een korte presentatie over het cultuurhistorisch onderzoek.

PROGRAMMA

ZONDAG 11 SEPTEMBER € 0,00

Van 10 tot 17 uur beide dagen open. Geen reservering voor bezoek van het huis nodig. Wel geduld om eventueel in de wachtrij te staan. Bij mooi weer serveren we thee/koffie in de tuin.

11 tot 14 uur Hugo van Velzen, H 1, H4 en H7 publicatie Rotterdamse Rococo.

RESERVEREN IS NIET NODIG, U KUNT GEWOON LANGSKOMEN!

(DE KNOP RESERVEREN KAN NIET ONZICHTBAAR GEMAAKT WORDEN, SYSTEEMFOUTJE).