Open Monumenten Dagen 2024 dag 1

Koopmanshuis, zaterdag 14 september

photos/fred-maas-1.jpg
photos/1659281682_h2-kamer-haard-en-plafond.jpg
photos/1720545789_worldport-clean-up-kleanup-klup-logo-uai-258x165.png
photos/1720546927_voorbeeld-klup.jpg


Het thema van Open Monumentendagen is "routes, netwerken en verbindingen". Over dit 18e eeuwse Koopmanshuis vermeldt het boek de handelsroutes en dat het scala aan handelswaren altijd onderweg was. Het Koopmanshuis leefde van de transacties zoals huiden, kruiden, koffie en thee.


Het meer dan 3 eeuwen oude pand is een Rotterdams icoon dat ternauwernood aan de sloophamer wist te ontsnappen. Dankzij de heren Maas, Tillema en Dutilh kunnen OMD bezoekers de waarde van dit Rotterdamse erfgoed aanschouwen. Het pand is Rotterdams Rococo!


U bent van harte welkom om met een korte 'story telling' van dit unieke culturele erfgoed te komen genieten. We presenteren een korte film van Peterjan van der Burgh over de historische ontwikkeling van het pand en de verhalen van mijnheer Fred Maas.


De KleanupKlup is erbij, zo ook het Hip Hop huis en een kleine 25% korting tijdens de OM dagen op het boek Rotterdamse Rococo

Van 10 tot 17 uur toegang tot het Koopmanshuis.

Vrije inloop, u kunt wachten in de tuin met een kopje koffie / thee


RESERVEREN IS NIET NODIG!!


Op zaterdag is mijnheer Maas - de thans 95 jarige oud-bewoner en redder van het Koopmanspand aanwezig van 11 tot 14 uur.


ENNNNNNNNNNN... we hebben bootjes en kayaks van de KleanUpKlup om de Rotte op te gaan en die schoon te maken: 1x KleanUpBoat, 8x KleanUpKayak, 14 x KleanUpSup. Kom de Rotte-route doen, al netwerkend en verbindend met de natuur.


Ook is er een samenwerking met het Hip Hop huis.


En er is korting op het Rotterdamse Rococo boek, te koop voor 15 euro!

PROGRAMMA

ZATERDAG 14 SEPTEMBER € 0,00

Van 10 tot 17 uur beide dagen open. Geen reservering voor bezoek van het huis nodig. Wel geduld om eventueel in de wachtrij te staan. Bij mooi weer serveren we thee/koffie in de tuin.

11 tot 14 uur mijnheer Fred Maas, H 5 publicatie Rotterdamse Rococo.

RESERVEREN IS NIET NODIG, U KUNT GEWOON LANGSKOMEN!


Let NIET op de onderstaande knop, die kunnen we technisch niet weghalen, helaas

RESERVEREN