Open Monumenten Dagen weekend 2022

Koopmanshuis, zaterdag 10 september

photos/fred-maas-1.jpg
photos/1659281682_h2-kamer-haard-en-plafond.jpg
photos/1656701090_voorkant.png


Het thema van Open Monumentendagen is 'Transities – Duurzaam duurt het langst’. Over de transities van dit 18e eeuwse Koopmanshuis is recent een nieuw boek verschenen.


Het meer dan 3 eeuwen oude pand is een Rotterdams icoon dat ternauwernood aan de sloophamer wist te ontsnappen. Dankzij de heren Maas, Tillema en Dutilh kunnen OMD bezoekers de waarde van dit Rotterdamse erfgoed aanschouwen. Het pand is Rotterdams Rococo!


U bent van harte welkom om met een korte 'story telling' van dit unieke culturele erfgoed te komen genieten. We presenteren een korte film van Peterjan van der Burgh over de historische ontwikkeling van het pand en de verhalen van mijnheer Fred Maas en Jojanneke Clarijs als extra's.

Van 10 tot 17 uur toegang tot het Koopmanshuis.

Vrije inloop, u kunt wachten in de tuin met een kopje koffie / thee


RESERVEREN IS NIET NODIG!!


Op zaterdag is mijnheer Maas - de thans 94 jarige bewoner en redder van het Koopmanspand aanwezig van 11 tot 14 uur. De onderzoeker Jojanneke Clarijs deed t bouwhistorisch en iconografisch onderzoek van de publicatie Rotterdamse Rococo is er van 14 tot 17 uur. Zij zijn aanspreekbaar en geven korte presentaties.

PROGRAMMA

ZATERDAG 10 SEPTEMBER € 0,00

Van 10 tot 17 uur beide dagen open. Geen reservering voor bezoek van het huis nodig. Wel geduld om eventueel in de wachtrij te staan. Bij mooi weer serveren we thee/koffie in de tuin.

11 tot 14 uur mijnheer Fred Maas, H 5 publicatie Rotterdamse Rococo.

14 tot 17 uur Jojanneke Clarijs, H 2, H6, H7 en H8 publicatie Rotterdamse Rococo.

RESERVEREN IS NIET NODIG, U KUNT GEWOON LANGSKOMEN!

(DE KNOP RESERVEREN KAN NIET ONZICHTBAAR GEMAAKT WORDEN, SYSTEEMFOUTJE).