Open Monumenten Dagen weekend 2021

Koopmanshuis, zaterdag 11 september

photos/fred-maas-1.jpg
photos/rrk-019.jpg
photos/fred-maas-2.jpg


Het thema van Open Monumentendagen is het koloniale en slavernijverleden. Nu heet het 18e eeuwse Koopmanshuis niet voor niets Koopmanshuis! Er werd handel gedreven in huiden, kruiden en thee.


Een van de grisailles symboliseert de aloude Koopmansgeest met de putti op het kanon, het licht, de wereldbol, de scepter en het paard. Het plafond zinnebeeldt de Rotterdamse cultuur: handen uit de mouwen en niet zeuren! Het Koopmanshuis symboliseert met zijn Rococotrap en plafond- en haardpartij schilderingen handelingswinst, vooruitgang en het vertrouwen in de goede afloop ondanks tegenspoed.


Het meer dan 3 eeuwen oude pand is een Rotterdams icoon dat ternauwernood aan de sloophamer wist te ontsnappen. Dankzij de heren Maas, Tillema en Dutilh kunnen OMD bezoekers de waarde van dit Rotterdamse erfgoed aanschouwen. Het pand is Rotterdams Rococo!


U bent van harte welkom om van dit unieke culturele erfgoed te komen genieten.

van 10 tot 11 en van 12 tot 17 uur toegang tot het Koopmanshuis in groepjes van 9 tot 10 ivm Corona. Van 11 tot 12 uur is er een besloten lezing op zaterdag

PROGRAMMA

ZATERDAG 11 SEPTEMBER € 1,00

Van 10 tot 17 uur beide dagen open. Behalve zaterdag van 11 tot 12 lezing mijnheer Maas. Geen reservering voor bezoek van het huis nodig. Wel geduld om eventueel in de wachtrij te staan.

Op zaterdag 11/9 een lezing van 11 tot 12 uur Mijnheer Fred Maas. Hij heeft op 14 mei samen met zijn broer en vader het pand staan te blussen. Bloedstollende verhalen! Hiervoor dient men wel te reserveren!