Ga voor de parels in de pijn!

Ga pijnleren met Mathilde, donderdag 13 februari

photos/mathilde-3.jpg
photos/pijnleerladder2-.png
photos/1544109002_stockvault-tough-decision-ahead-sign-means-uncertainty-and-difficult-choice231826-002-.jpg

Stop met stinkende wonden & pleisters plakken: ga voor de parels in de pijn!

Klaar met de kool en de geit sparen?

Gehad met het gepolder?

Moe van bedekken met de mantel der liefde?


Mathilde Maas Kuper staat op de bres voor het erkennen en inzetten van pijn in organisaties. Haar pleidooi: er zit management informatie in pijn, dus ga pijnleren! Download deze informatie en maak van pijn je verandermotor. Van nature willen we weg van de pijn. En dat is goed als er daadwerkelijk gevaar is. Maar het gevaar zit hem nu juist in het weglopen, wegkijken en wegvegen. We kunnen de uitdagingen op het werk en in onze maatschappij niet aan als we niet constructief pijn kunnen doen waar nodig of als we niet meer capabel zijn om opbouwend leed te verduren en verdragen. Geef pijn dezelfde status als welzijn / geluk. Zodat er een combinatie gemaakt kan worden van positieve focus en informatie uit de pijn, wat gaat zorgen voor beweging met resultaat.


In deze lezing ontdek je hoe slecht pijnmanagement besluitvorming, innovatievermorgen en veranderkracht ondermijnt. Ongrijpbare pijn wordt tastbaar en toepasbaar. Je kan 'emotionele big-data' (= alle gedoe, weerstand, gemopper, geroddel, demotivatie, etc.) omzetten in concrete input voor verandertrajecten, innovatie en besluitvorming.

Pijn is niet meer 1 zwart gat, want je kan onderscheid maken tussen:

1) accepteren: er mee moeten leren leven;

2) oppakken: een interventie op doen.


De lezing is interactief, zodat we ter plekke kunnen pijnleren. In een 5 stappen methodiek komt de pijn op tafel en wordt deze omgezet in concrete acties en activiteiten: het beklimmen van de pijnleerladder.


Deze methodiek wordt momenteel door Mathilde opgeschreven in een managementboek, uitgave gepland najaar 2020. Waarbij het laatste deel volledig gericht is op praktijkonderwerpen.


We sluiten de lezing af met een discussie, want Mathilde is nieuwsgierig naar jullie vragen, casuistiek en wensen, zodat ze deze nog kan meenemen in haar boek.

Over Mathilde:


Mathilde Maas Kuper is organisatieadviseur & trainer met een sterk observatievermogen. Ze laat zich niet conformeren door "wat hoort", maar kijkt echt naar wat er gebeurt. Legt zonder oordeel haar vinger op de zere plek. Ontvouwt de info in die pijn, neemt dat als uitgangspunt voor verandering. Pijn heeft in haar leven altijd een rol gespeeld, waardoor ze vertrouwd is geraakt met het thema.

Als professional net zo makkelijk naar pijn kijken als naar geluk/welzijn!


Als nieuwsgierige alfa en bèta, met een vaak verrassende achtergrond van kunstacademie en milieukundig ingenieur, heeft ze met haar pragmatische insteek en bevlogenheid om een bijdrage aan de wereld te leveren 10 jaar ervaring in werken met teams, mensen en voor organisaties vertaald naar een methodiek die handvatten geeft aan haar pleidooi voor pijn.


www.entameer.nl

PROGRAMMA

DONDERDAG 13 FEBRUARI € 15,00

Binnenloop 19 uur koffie / thee / lekkers

19.30 uur: aan de slag interactie-lezing met Mathilde

21.30 uur: afronden en verwerken met hapje & drankje

RESERVEREN