Fijt & Fictie - 1

podium voor jong talent, vrijdag 7 oktober

photos/1661973944_rrishafr-d-rique-01-003-.png
photos/1656698482_safe-place.jpg
photos/1656699494_logo-cc.jpgPim & Anja zorgen voor schwung in Noord met een try-out van drie avonden. Een huiskamer voor de jonge Rotterdamse creatieveling. Een reeks van drie avonden, elke eerste vrijdag van de maand in de periode van oktober tot en met december, in de Rotterdamse Salon. Het klassieke salonidee wordt gerevitaliseerd! Talentvolle jonge artiesten worden niet alleen een podium gegeven, maar ook gemoedelijke omgeving voor culturele kruisbestuiving en wilde vrijdenkerij.


Held in Blauw | Frédérique Arnold

Een kleinkunstvoorstelling van Frédérique Arnold over de effecten van een uitzending op het thuisfront. Wat is de keerzijde van een heldendaad?

Helden. We kennen ze allemaal. Maar hoe word je een held? Kies je daar zelf voor of zetten anderen je op die sokkel? In deze kleinkunstsolo onderzoekt Frédérique de fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader. Een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar Bosnië in de jaren 90. Held in Blauw is een zoektocht naar het verheerlijken van een heldendaad, maar bovenal de effecten daarvan op jezelf. Een oproep om niet langer te zwijgen, maar een vraag te stellen. Met liedjes, verhalen en anekdotes wordt het publiek onderdeel van dit persoonlijke verhaal gekoppeld aan een grote verzwegen geschiedenis.

Trailer: https://youtu.be/Ohmx56exnLw


Isha Unlimited (18+) | Isha van der Burg

ATTENTIE, LEES DIT BERICHT GOED: dit is mogelijk uw laatste waarschuwing. Als u een hekel hebt aan seks, geweld en Ik Mik Loreland, dan kunt u beter thuis blijven. Voor wie het echter aandurft speelt Isha van der Burg een voorstelling met twee gezichten. In hoog tempo rekent zij af met misogynie, musicals en metacabaret, maar nog het meeste met zichzelf. Laat dat maar over aan Pink Lady.

Isha van der Burg is een dynamische theaterpersoonlijkheid die met haar liedjes en grappen het publiek in vervoering brengt. Met intelligente en originele teksten speelt ze afwisselende voorstellingen die zowel verwarren als verwennen. Of zoals Bob Dylan ooit antwoordde op de vraag hoe het voelt de beste liedjes ter wereld te zingen: dat moet je vragen aan Isha van der Burg.


Trots op het feit ook dat Cultuur Concreet dit mogelijk maakt!

Pim Fijt heeft in het verleden samengewerkt met verschillende cabaretiers, waaronder Rotterdamse kleinkunstenares Isha van der Burg – als regisseur voor haar voorstelling voor Cameretten in 2018 – die de halve finale haalde.

Ook heeft hij verscheidene aspirant-cabaretiers geholpen met het maken van hun debuut op de planken. Daarnaast werkt hij veel samen met de onontdekte Lennaert Nijgh van de 21e eeuw: de Rotterdamse tekstdichter Leon Mooren.

PROGRAMMA

VRIJDAG 7 OKTOBER € 17,00

Programma.

20.00 uur binnenloop met koffie/ thee / lekkers

20.30 cabaret 1 = Frédérique Arnold

21.15 pauze

21.45 cabaret 2 = Isha van der Burg

22.30 nazit met hapjes & drankje

Ja bewoners van het Oude Noorden genieten voordeel! Je krijgt 3,40 euro korting per stoel (=20%). Stuur je naam, adres en postcode op bij de boeking. En stuur ons dan een tikkie naar mobiel 53276450. We checken dat ff.