Cinema Soiree

Oude Noorden & Nieuwe Ontmoetingen, vrijdag 9 februari

photos/1694978014_cinema-s.jpg
photos/p-t-2.jpg


Paris Texas (Wim Wenders, 1984)


"Paris, Texas" is een prachtig gefilmde en diep ontroerende film die de kijker meeneemt op een emotionele reis door het Amerikaanse landschap en de menselijke ziel. Het verhaal van Travis en zijn zoektocht naar hereniging en genezing is een krachtige en aangrijpende vertelling die nog lang bijblijft na het bekijken van de film.


De film, geregisseerd door Wim Wenders en cinematografie door Robby Müllen, met intrigerende rollen van Harry Dean Stanton (Travis) en Nastassja Kinski (Jane) is hèt meesterwerk van Wim Wenders gebleken. Niet voor niets bekroond met een Gouden Palm tijdens het Film Festival van Cannes in 1984, waarbij de film geprezen werd voor de regie, acteerwerk, cinematografie en de muziek.


Dankzij een bewonersinitiatief van het Oude Noorden was er een start van deze club. Gezien op het netvlies inmiddels: Shirley - Deutsch / The belly of an architect - Greenaway / The French Dispatch - Anderson.

Het Cinematografisch Bondgenootschap is een open gezelschap en richt zich op het tevoorschijn toveren van bijzondere / mooie / intrigerende / lastige films.


De intentie van dit programma is om dié films – waar geen grote markt (meer) voor is – te vertonen aan een clubje kenners, jongeren, connaisseurs, verkenners, senioren, liefhebbers en vertrouwelingen. Mensen gewoon uit Rotterdam. Leden worden betrokken en hun interesses zijn leidend.


Prijs is mét koffie/thee vooraf en achteraf borreltje met hapje PLUS inleiding en mét analyserende nazit.


Lidmaatschap via een vaste club maakt het regelen van het geheel makkelijker voor beide organisatoren. U kunt lid worden voor 3 films per jaar voor 48 euro.

PROGRAMMA

VRIJDAG 9 FEBRUARI € 17,00


binnenloop 19 uur

start film 19.30

filmduur 145 minuten

na afloop nazit en drankje & hapje

Indien u wil aansluiten: klik op de Lidmaatschappagina.


Voor een rekening stuur mail naar info@rotterdamsesalon.nl .