Blind Vertrouwen

muzikale kick off van La Rebellie (voorlopige C-planning), zondag 11 oktober

photos/blind-vertrouwen.jpg
photos/blind-vertrouwen-4.jpg


Blind Vertrouwen

Wij zijn en hebben Blind Vertrouwen. Blind Vertrouwen is een Nederlandstalig akoestisch duo: de helft van de Rotterdamse band Noodweer, gitarist/componist Theo van Duijl en zanger/tekstschrijver Jos Bloemkolk, spant opnieuw samen. Ooit, lang geleden, was Noodweer bekend wegens de hit In de disco.


We hebben twee nummers meegenomen uit de Noodweertijd, waaronder het klassieke Rotterdam bijvoorbeeld, maar inmiddels hebben we een uitgebreid repertoire opgebouwd van tientallen eigen nummers. Muzikaal is het zeer divers: denk aan blues, reggae, chansons, pop en (Keltische) ballades. Zo zijn drie klassieke Ierse songs zijn naar Rotterdam gehaald om hier een nieuw leven te beginnen als doorvoelde Nederlandstalige liederen.

Ook tekstueel is de verscheidenheid groot. Een greep uit de onderwerpen, die grappig kunnen zijn en bloedserieus en soms allebei: het wonder dat je leeft (in het licht van alle denkbare ziektes), een moord in het Kralingse Bos (op de muziek van een 17e-eeuwse Ierse ballade), de gekte van families, een wanhopig drinklied, een liefdesverklaring van een vader aan zijn zoon, een liefdesverklaring van een man aan zijn vrouw, een blues over de ouderdom, een roadsong, een loflied op de Wadden.

Als huiskamerconcerten niet bestonden, zouden ze voor ons zijn uitgevonden. We waren al eens te horen in vele huiskamers tegelijk, doordat Roland Vonk van Radio Rijnmond opnames van ons maakte.


Wij zijn en hebben Blind Vertrouwen, bedoeld voor mensen met een luisterend oor en gevoel in hun lijf.

La Rebellie.

Dat is geen woord toch?! Soms is het echt fijn om een tikkie eigengereid te zijn. Daarom La Rebellie, omdat het kan en mag. Misschien is Rebellie wel de ware bron van Enlightenment voor een Salon?

Wat is echte rebellie? Het antwoord: de moed om vanuit je echte unieke wezen te leven. Om in beroering te zijn en niet gedachtenloos de massa te volgen. Om kritisch het NU te overwegen. Rebellie kan tot verandering leiden, nadat iemand eerst wezenlijk zelf getransformeerd is. Dat creërt geluk. Mensen komen meer tot leven, zijn een genot om te zien & mee te maken. Ze worden een eigen innerlijke recept en dansen op zichzelf met het leven.

De Rotterdamse Salon start een jaarprogramma rondom dit thema. Blind Vertrouwen is de sublieme kick off!

PROGRAMMA

ZONDAG 11 OKTOBER € 10,00

binnenloop 14.30 uur met koffie / thee / lekkers

start 15 uur

na afloop 1 drankje en hapjes van het huis. Vervolgdrankje gaat in de spaarpot!

RESERVEREN