Antidote 5

Druk, zondag 18 november

photos/druk-2.jpg
photos/1528914659_logo-rotterdam.png

DRUK. Drukke levens zorgen voor volle hoofden. Wat moet nu? Maatschappelijk druk die je achtervolgt om een superleven voor de buitenwereld te leven. Continu in de hype. Druk zowel letterlijk als figuurlijk. Innerlijk struikelen over de eigen gedachten, plannen, lijstjes, zorgen, mogelijke mislukkingen. Maar in zijn 6 of 7 opereren en schakelen, waardoor het steeds drukker wordt! De behoefte aan controle en planning, tijdsmanagement is gigantisch. Is de behoefte aan rust dodelijk? Toch gaat vanuit rust en ontspanning en geluk alles beter. Maar hoe?


Kijk voor de vrouwensprekersreeks ook:


Kijk voor de mannensprekersreeks ook:

Rotterdam de NY-ste stad van Europa / Luuk de Boer & Jack Kerklaan (was zondag 21 oktober)

Aloude koeien uit de sloot: Noord versus Zuid / Gilbert van Drunen & Teun de Booij (was zondag 1 juli)

Het dictatorvirus / Frank Schaper & Henk Elenga (was zondag 27 mei)


De Gemeente Rotterdam maakt dit mogelijk.

Harriette Verweij: ik ben niet vatbaar voor discriminatie. Hart en longarts aan LUMC. Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Hanneke Dijkman: het lijf is een dashboard voor werkgeluk: coach / boeddhist / new options / een10voorwerkgeluk


In de serie Salongesprekken met twee mooie antagonistische meningen komen beide zijden van het spectrum aan de orde. Niet als tegenstanders, maar meer als luchtgevers aan het fantasierijke debat, scherpslijpend, objectief feitelijk, de tijdsgeest aansprekend, soms emotioneel in de luren leggend, altijd een relativerend vermogen waarin esprit alle kans krijgt. Een verkwikkend gespreksmodel waarin meningen een prachtige tango dansen. In dialoog met respect. De winst? Een vrijdenkend brein.

PROGRAMMA

ZONDAG 18 NOVEMBER € 10,00

Binnenloop 14.30 uur. Start 15 uur. Einde 17 uur.

Bewust is er voor 3 maal een zondagmiddag om 15 uur gekozen. Rotterdam aan de High Coffee! Even de tijd nemen voor fairtrade koffie met koffielekkernijen die synchroniseren met het thema.

Voor de nazit een Proseccootje met lichte hapjes. Verkwikkende gesprekken met de bezoekers en sprekers, voor tijdens en na afloop! Alle receptoren – zoet, umami, zuur, zout, misschien ook bitter, komen (mentaal) aan de orde! En tegen 17 uur gaan de bezoekers door met hun zondag.