Antidote 2

Oude koeien: Noord versus Zuid!, zondag 1 juli

photos/nz.jpg
photos/gilbert.jpg
photos/teun.png
photos/logo-rotterdam.png


Gedachten produceren ideeën! Daarom organiseren we in het 18e eeuwse Koopmanshuis een serie 21e eeuwse Rotterdamse Salongesprekken met twee tegenspelers over visies.


Verschillende zienswijzen doen groeien en veranderen. Ambivalentie als noodzakelijke levensbeschouwing. Tegenpolen zijn er niet voor niets! Salongesprekken met een fijne mix van constructief kritisch, politiek, cultureel, psychologisch, filosofisch, eigentijds, reflectief en oog voor humor. Het hoofd uit het zand! Met tegenstellingen en parodie gaan we tobberigheid en fanatisme te lijf, waarbij we ideeën en standpunten formuleren, maar ook twijfels en nuances. De geest een antidote geven voor dat vastlopen in de soms harde werkelijkheid.


In de serie Salongesprekken met twee mooie antagonistische meningen komen beide zijden van het spectrum aan de orde. Niet als tegenstanders, maar meer als luchtgevers aan het fantasierijke debat, scherpslijpend, objectief feitelijk, de tijdsgeest aansprekend, soms emotioneel in de luren leggend, altijd een relativerend vermogen waarin esprit alle kans krijgt. Een verkwikkend gespreksmodel waarin meningen een prachtige tango dansen. In dialoog met respect. De winst? Een vrijdenkend brein.


Kijk voor de mannenreeks ook:

Rotterdam de NY-ste stad van Europa / Luuk de Boer & Jack Kerklaan zondag 21 oktober

Het dictatorvirus / Frank Schaper & Henk Elenga (was zondag 27 mei)


De Gemeente Rotterdam maakt dit mogelijk.

Antagonist Gilbert van Drunen - van Koffie & Ambacht – is een kunstenaar die keihard aan de weg in Zuid timmert. Gaat zeker tegen het zere Rotterdamse been! Onzin die overheidsprojecten, welk nut? Die eeuwige discussie over de waterscheiding tussen de 2 stadsdelen?! Wat werkt nu goed voor gezelligheid en uitwisseling?


Protagonist Teun de Booij, directeur van Dit is Zuid, kiest niet de weg van de vooringenomenheid en promoot avontuurlijk Zuid, verbindt, verlegt de denkgrenzen inzake lokale minder- en meerwaardigheidscomplexen.

PROGRAMMA

ZONDAG 1 JULI € 10,00

Bewust is er voor 3 maal een zondagochtend om 11 uur gekozen. Rotterdam komt dan tot leven. Bij binnenkomst is er een High Coffee! Even de tijd nemen voor fairtrade koffie met koffielekkernijen die synchroniseren met het thema.


Voor de nazit een Proseccootje met lichte sandwiches. Verkwikkende gesprekken met de bezoekers en sprekers, voor tijdens en na afloop! Alle receptoren – zoet, umami, zuur, zout, misschien ook bitter, komen (mentaal) aan de orde! En tegen 13 uur gaan de bezoekers door met hun weekend.