antidote 6

powernijd, zondag 13 januari

photos/powernijd.jpg
photos/aminata.jpg
photos/1531858833_logo-rotterdam.png
photos/petri-hofste-klein.jpg


Geestig bitchen? Hebben vrouwen wel humor als wapen in huis? Doen ze eerder negatief naar de eigen soort? Elkaar alleen serieus bestrijden? Of jaloers stiekem onder de gordel? Vilein het schuldgevoel bespreken? Lekker elkaar veroordelen? Of zijn vrouwen de eigen grootste criticasters? Dragen vrouwen je echt door het leven?Antagonist: Aminata Cairo, lector Inclusive Education Haagse Hogeschool. Van haar openingsrede spatte de 'power'af! Ze kijkt en denkt vanuit het perspectief van een zwarte vrouw. Ze maakt ruimte voor issues en discussie.


Protagonist: Petri Hofste, voert de lijstjes van powervrouwen in het Nederlandse aan met haar commissariaten en is emotioneel van alle markten thuis.'Vrouwen zijn van nature geen jagers, maar hoeders. Dat is terug te voeren tot de oertijd. Vrouwen zijn vaak mensgericht."


Kijk voor de rest van de vrouwenreeks

Druk, Harriette Verwey en Hanneke Dijkman over hoe om te gaan met druk in je leven, (zondag 18 november)

Passie voor verhullen. Caroline Hoogstad en Rita de Caluwe (zondag 10 februari)

In de serie Salongesprekken met twee mooie antagonistische meningen komen beide zijden van het spectrum aan de orde. Niet als tegenstanders, maar meer als luchtgevers aan het fantasierijke debat, scherpslijpend, objectief feitelijk, de tijdsgeest aansprekend, soms emotioneel in de luren leggend, altijd een relativerend vermogen waarin esprit alle kans krijgt. Een verkwikkend gespreksmodel waarin meningen een prachtige tango dansen. In dialoog met respect. De winst? Een vrijdenkend brein.
Kijk voor de mannenreeks ook:

Rotterdam de NY-ste stad van Europa / Luuk de Boer & Jack Kerklaan (was zondag 21 oktober)

Aloude koeien uit de sloot: Noord versus Zuid / Gilbert van Drunen & Teun de Booij (was zondag 1 juli)

Het dictatorvirus / Frank Schaper & Henk Elenga (was zondag 27 mei)

PROGRAMMA

ZONDAG 13 JANUARI € 10,00

Binnenloop 14.30 uur.

Bewust is er voor 3 maal een zondagmiddag om 15 uur gekozen. Rotterdam aan de High Coffee! Even de tijd nemen voor fairtrade koffie met koffielekkernijen die synchroniseren met het thema.

Voor de nazit een Proseccootje met lichte hapjes. Verkwikkende gesprekken met de bezoekers en sprekers, voor tijdens en na afloop! Alle receptoren – zoet, umami, zuur, zout, misschien ook bitter, komen (mentaal) aan de orde! En tegen 17 uur gaan de bezoekers door met hun zondag.