Uit je BUBBEL!

Uitbuiting / sessie 2, zondag 24 maart

photos/1695471750_monique-dikmoet.jpg
photos/1695471314_cultuur-concreet.png
photos/1695471321_postcode-loterij.png
photos/1695471326_sluiterman.png
photos/vk-3.jpg"Kan je zomaar met mensen omgaan of ze dingen zijn, gek zijn, met wie je kan doen wat je wil? Waar blijft het respect voor menselijke waardigheid? Wat is ethisch? Ik waarschuw voor moderne slavernij, voor lange uren, slechte bazen en slecht loon."De middag ‘Uitbuiting!?’ is onderdeel van de reeks Uit je Bubbel: Verdienmodellen die wordt georganiseerd door salonnière Anja Berkelaar en filosoof en econoom Huub Brouwer. In die serie neemt de Rotterdamse Salon u mee naar de wereld van verdienmodellen die verder gaan dan winst. Met documentairemakers, economen, filosofen, en kunstenaars doen we prikkelende en verrassende inzichten op over de toeslagenaffaire, de stikstofcrisis en de klimaatcrisis. Hoe wint de overheid aan gezag? Wat is de waarde van natuur? Wat is eigenlijk de echte prijs van een product? En wat te doen aan uitbuiting op de arbeidsmarkt? Dat, en nog veel meer, in Uit je Bubbel.


We gaan deze 2e sessie Uit je Bubbel vervolgen met:


Monique Dikmoet is storyteller. Met haar hiphop opera BOR over het Rotterdamse slavernij- en koloniale verleden kanaliseert ze een beladen onderwerp in een kunstdisciplinaire vorm om zodoende de dialoog aan te gaan.

Uit je Bubbel is tot stand gekomen in samenwerking met Huub Brouwer.

PROGRAMMA

ZONDAG 24 MAART € 7,00

binnenloop 14.30 uur met koffie / thee / lekkers

start gesprek met Monique om 15 uur

koffie / thee / lekkers vooraf & einde kleine borrel 17 uur

Met dank aan de subsidiegevers: Cultuur Concreet, het Sluyterman Van Loo fonds, Buurtfonds van de Postcode Loterij en Volkskracht.