Uit de Mui

groeipijn sessie 2 - Sander, zondag 19 november

photos/sanderdebruyn00017-002-.jpg
photos/1689098294_uit-de-mui.jpg
photos/1693661801_cultuur-concreet.png
photos/1693661811_sluiterman.png
photos/1693661816_postcode-loterij.png

"Het wordt steeds duidelijker dat we met onze economie de planetaire grenzen flink aan het overschrijden zijn. In mijn lezing bespreek ik mogelijkheden om de economie in lijn te brengen met de fysieke mogelijkheden van de planeet aarde. Biedt groene groei een oplossing, of moeten we toe naar “degrowth”, een krimp van de economie, om onze planeet te redden. En hoe kunnen we milieuvervuiling op een goede manier meenemen in onze beslissingen door er een eerlijke prijs voor te betalen? Ook ga ik in op de vraag wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor oplossing van deze problemen."


De middag ‘Echte prijs?’ Is onderdeel van de reeks Uit de Mui: Verdienmodellen die wordt georganiseerd door salonnière Anja Berkelaar en filosoof en econoom Huub Brouwer. In die serie neemt de Rotterdamse Salon u mee naar de wereld van verdienmodellen die verder gaan dan winst. Met documentairemakers, economen, filosofen, en kunstenaars doen we prikkelende en verrassende inzichten op over de toeslagenaffaire, de stikstofcrisis en de klimaatcrisis. Hoe wint de overheid aan gezag? Wat is de waarde van natuur? Wat is eigenlijk de echte prijs van een product? En wat te doen aan uitbuiting op de arbeidsmarkt? Dat, en nog veel meer, in Uit de Mui: Verdienmodellen.We gaan Uit de MUi-2-numero 2 starten met de tweede sessie met:

Dr. Sander de Bruyn, Programmaleider Brede Welvaart, Planbureau voor de Leefomgeving Sector integrale beleidsanalyse en leefomgeving.

Sessie 2: Echte prijs.


Dr. Sander de Bruyn, Programmaleider Brede Welvaart, Planbureau voor de Leefomgeving Sector integrale beleidsanalyse en leefomgeving.

PROGRAMMA

ZONDAG 19 NOVEMBER € 10,00

binnenloop 14.30

start gesprek met Sander 15 uur

einde gesprek en borrel & lekkers 16.30 uur

Met dank aan de subsidiegevers: Cultuur Concreet, het Sluyterman Van Loo fonds en Buurtfonds van de Postcode Loterij.

RESERVEREN