Uit de Mui
groeipijn - sessie 1 - Lydia, zondag 19 november





‘De klimaatcrisis bedreigt ons vermogen om thuis te zijn in de wereld. Niet alleen worden onze huizen te warm of met overstroming bedreigd, ook staat het gevoel onder druk dat we thuis zijn in een wereld die we kennen. Willen we antwoordelijk (of response-able, Haraway 2016) worden in tijden van crises, dan moeten we de kluwen waarin we verstrikt zitten eerst proberen te denken – en daarvoor hebben we fundamenteel andere gedachten nodig.’
De middag ‘Klimaatgrenzen?’ Is onderdeel van de reeks Uit de Mui: Verdienmodellen die wordt georganiseerd door salonnière Anja Berkelaar en filosoof en econoom Huub Brouwer. In die serie neemt de Rotterdamse Salon u mee naar de wereld van verdienmodellen die verder gaan dan winst. Met documentairemakers, economen, filosofen, en kunstenaars doen we prikkelende en verrassende inzichten op over de toeslagenaffaire, de stikstofcrisis en de klimaatcrisis. Hoe wint de overheid aan gezag? Wat is de waarde van natuur? Wat is eigenlijk de echte prijs van een product? En wat te doen aan uitbuiting op de arbeidsmarkt? Dat, en nog veel meer, in Uit de Mui: Verdienmodellen.
We gaan Uit de MUi-2-numero 2 starten met de eerste sessie met:
Lydia Baan Hofman over tentaculair denken en Donna Haraway.
Sessie 1: bij jezelf blijven temidden van een crisis.
Lydia Baan Hofman over tentaculair denken en Donna Haraway .
Lydia Baan Hofman deelt inzichten uit haar proefschrift over feministische klimaatfilosofie. Inmiddels is zij werkzaam als adviseur bij de Wetenschappelijke Klimaatraad.
PROGRAMMA
ZONDAG 19 NOVEMBER € 10,00
binnenloop 12.30 uur met koffie / thee / lekkers
start gesprek met Lydia om 13 uur
pauze met koffie / thee / lekkers & einde 14.30 uur
Met dank aan de subsidiegevers: Cultuur Concreet, het Sluyterman Van Loo fonds en Buurtfonds van de Postcode Loterij.