Thuiskomen bij jezelf

het is tijd, kleinkunst theater, zondag 28 januari

photos/jildoe-2.jpg
HET IS TIJD om thuis te komen [Thúskomme]


De voorstelling ’’HET IS TIJD om thuis te komen’’ gaat over thuiskomen bij jezelf. Dat je soms in alle eenzaamheid juist kunt thuiskomen. Dat thuiskomen niet alleen de plek is waar je vandaan komt. Dat je vrijheid ook in jezelf en in je lichaam kunt ervaren als je het de ruimte geeft.


De reden dat zij deze voorstelling heeft gemaakt is omdat het belangrijk is om de warmte van de huiskamers en kleine, intieme theaters weer naar buiten toe te laten stralen. Om weer een connectie te maken, als je zelf bent thuis gekomen.Hierbij een link naar één van de liedjes uit de voorstelling.

Mijn lichaam als de Amsterdamse Straten

Over al die dingen die je bent, denkt en voelt te zijn, en dat allemaal in je lichaam.
In totale kwetsbaarheid in je kracht staan.

Overgave aan je tweede natuur.

Daar waar je kunt loslaten in totale puurheid.

Thuiskomen.

http://www.jildoukroes.nl
https://www.instagram.com/jildoukroes/


Jildou Kroes is een van oorsprong Friese theatermaker die speelt, zingt en schrijft. Haar voorstellingen zijn puur en poëtisch, maar dankzij haar nuchtere blik altijd geaard en met een vleugje humor besprenkeld. Jildou wordt begeleid op piano/accordeon of met band. Na afloop is er een nagesprek ‘een goed gesprek’ onder leiding van Gerrie Douma-Slothouber (psycholoog) live of via de beamer.


De afgelopen jaren was Jildou te zien in producties van o.a. het Veemtheater en bij theatergroep LUKKA speelde ze de hoofdrol (zang & actrice) in de klassieke voorstelling ‘Venetia’s Air’. Zelf schreef ze de (kleinkunst)voorstelling Gepekeld Vlees over vlees dat behouden moet blijven, met eigen liedjes en teksten die ze speelde op o.a. Fringe, Theaterfestival Boulevard en Sonsbeek TheaterAvenue.


Vanaf oktober 2023 staat ze met haar kleinkunstsolo ‘HET IS TIJD om thuis te komen’ in de theaters in Nederland.

PROGRAMMA

ZONDAG 28 JANUARI € 15,00

binnenloop 14.30 uur

start theater 15 uur

na afloop (16.15/16.30 uur) een borrel met hapjes