Rumoer in de Salon

La Rebellie, muziek-dans-dicht, zondag 21 maart

photos/rumoer-2.jpg
photos/rumoer-1-2-.jpgIn het kader van La Rebellie is er een nieuw, modern muzikaal-­ theatraal concert. Geschikt voor jongeren en ouderen. Rumoer in de Salon werkt met improvisatie van musici en dansers.


Een Scandinavische sfeer wordt voortgezet met de gedichten. Geïnspireerd op de schilderijen van Edvard Munch en geschreven door Meriam de Korte (Spitzuur-Poezieweek mes heures de pointes) en beeldend kunstenaar Jan Kerkhof.

Titels van de gedichten: De Kamer / Rumoer in in de salon / De vrouwelijke kruissteekridders / De meisjesfjord / De gemene klok / Spitzuur. De dansers en musici spelen en dansen tijdens de gedichten.


Het Ensemble speelt compositites naast improvisaties op de gedichten. Van bijzondere componisten uit o.a. Denemarken, Duitsland en Engeland (zoals Britten, I. Strawinsky, L.Kayser). Het Ensemble speelt in grote en kleine bezettingen binnen concertzalen maar ook monumenten en bijzonder erfgoed. Eerder traden zij op in Radio Kootwijk en verschillende voormalige koetshuizen, het Stoomgemaal te Lemmer en fabrieksgebouwen. De architectuur en de accoustiek van de ruimte is daarin medespeler. Ook binnen de mooie locatie in de Rotterdamse salon zullen danser en uitvoerenden het gebouw een voor u ander aanzien geven, waarin zij vanuit verschillende hoeken en nissen het publiek meeneemt.


Uitvoerenden:

Saxofoon/ Inge Mulder. Klassiek accordeon / Gertie Bruin. Dans / Elise Ostern en Nikki Rasing. Cello / Nina Hitz. Alt- verteller / Meriam de Korte.

La Rebellie.

Dat is geen woord toch?! Soms is het echt fijn om een tikkie eigengereid te zijn. Daarom La Rebellie, omdat het kan en mag. Misschien is Rebellie wel de ware bron van Enlightenment voor een Salon?

Wat is echte rebellie? Het antwoord: de moed om vanuit je echte unieke wezen te leven. Om in beroering te zijn en niet gedachtenloos de massa te volgen. Om kritisch het NU te overwegen. Rebellie kan tot verandering leiden, nadat iemand eerst wezenlijk zelf getransformeerd is. Dat creërt geluk. Mensen komen meer tot leven, zijn een genot om te zien & mee te maken. Ze worden een eigen innerlijke recept en dansen op zichzelf met het leven.

De Rotterdamse Salon start een jaarprogramma rondom dit thema. Rumoer in de Salon is zo'n gedenkwaardige kunstzinnige aanzet.

PROGRAMMA

ZONDAG 21 MAART € 10,00

We werken in 2 shifts van 9 mensen vanwege de corona.

In de Koopmanskamer is een act, ramen staan open.

En in de keuken met de deuren open is een andere act.

De groepen worden geswitched.

RESERVEREN