Karl Lagerfeld

biografisch genootschap, maandag 23 oktober

photos/choupette-lagerfeld-2-b1f0ef099af14894bed6bc682b0b0795.jpg
photos/karl-8.jpg
photos/karl-12.jpg
photos/karl-2.jpg


Karl Otto Lagerfeld (1933-2019). Creatieve kracht achter merken als Balmain, Tiziani, Jean Patou, Chloé, Krizia, Valentino, Charles Jourdan, Fendi, Curiel, Chanel en eigen merk Karl Lagerfeld Fotograaf, kostuumontwerper voor het Scala, ontwerper Karl Lagerfeld dieet, samenwerking met H&M en Diesel-denim, samenwerking met L.S.D. printing house, DJ Karl in computerspel Grand Theft Auto IV, ontwierp een teddybeer voor Steiff, richt appartmenten en hotels in, heeft een kunstboekenwinkel en verzamelde > 300.000 kunstboeken. Momenteel is er een tentoonstelling in "The Met"- New York. Hij onderneemt. Hij blaast leven in bestaande concepten.


Het is "Ik en mijn spiegelbeeld" bij deze Duitse Zonnekoning van de mode-industrie. Hij is in hart en nieren Duits: koud, neurotisch en machinaal. Zijn organisatie een stricte hierarchie, met zijn centrale en onbetwistbare gezag. Zijn beste ontwerp is hij zelve! Prijzen: Couture Council Fashion Visionary Award in 2010, de Gordon Parks Foundation Award, de Neiman Marcus Award, een Outstanding Achievement Award, British Fashion Award en de John B. Fairchild Award en La Médaille Grand Vermeil de la Ville van de gemeente Parijs.


Met natuurlijk een ingewikkeld liefdesleven. 18 jaar partner van Jacques de Bascher de Beamarchais, een versneller in het Parijse uitgaansleven. Karl was onthouder van drank en drugs. Jacques genoot bovenmatig, maakt een uitstapje naar Yves Saint Laurent, kreeg diagnose hiv in 1984, overleed met Karl aan zijn zijde in 1989 op 38 jarige leeftijd. Er zijn wat lovers / muzes: Baptiste Giabiconi, Sebastien Jondeau, Brad Koenig, maarrrrrrrrrrrr het is de kat Choupette waar hij eigenlijk mee zou willen trouwen.


Zijn interesse in sex is nihil, zijn liefde voor vrijheid maximaal.

Over het Biografisch Leesgenootschap.


Het Biografisch Leesgenootschap is een open gezelschap en richt zich op (auto)biografische literatuur van beroemde en/of beruchte personen. De belangstelling van de leden is literair, historisch of psychologisch van aard; of natuurlijk een combinatie. Een ieder die het leuk vindt, kan meedoen, u bent welkom!Gelezen in de boekenkast staan inmiddels: Gerard Reve, Willem Elsschot, Knut Hamsun, Arthur Schopenhauer, Einstein, Steven Jobs, Emilie & Voltaire, Neil Amstrong, Helene Kröller-Müller, Diaghilev, Louise Colet, Herman Heijermans , Nemesis/Kennedy-story, Willem de Kooning, Simone de Beauvoir, Christoffel Plantijn, Carl Jung, WF Hermans, Hannah Arendt, Stalin, Eleanore Roosevelt, Boudewijn Buch, Alistair Crowley, Donald Trump, Clare Lennart, Jan Wolkers, Peggy Guggenheim, Mohammed Ali, Andreas Burnier, Dirk Hannema, Ramses Shaffy, Susan Sontag, Johan van Oldenbarnevelt, James Baldwin, Richard Wagner, Annie M.G. Schmidt, Marguerite Duras, Frederico Garcia Lorca, Erasmus, Hella Haase, Snouck Hurgronje, HP Berlage en Catherina de Grote.

PROGRAMMA

MAANDAG 23 OKTOBER € 5,00

Binnenloop 19.30 uur, start 20 uur!

Spelregels Biografisch Leesgenootschap:

1. leest 3 boeken per jaar: herfst / winter, winter / lente, lente / zomer

2. per opbod kiezen de leden welk nieuw boek, alleen leden kunnen stemmen

3. vaste locatie = Rotterdamse Salon, datum volgende sessie wordt in overleg vast gesteld

4. lidmaatschap voor 1 jaar = 40 euro plus 6% BTW, rekening via de Rotterdamse Salon

5. losse inschrijvingen zijn mogelijk: 5 euro per keer voor eenmalig bezoek

6. aanvullingen als bezoeken aan musea, uitnodigen biograaf: allemaal mogelijk!