meditatie

every boeddha happy, donderdag 12 maart

photos/dambulla-sri-lanka1st-1-.jpg
photos/1579453232_2820-dambulla-grottempels-2629.jpg
photos/siem-reap-cambodia-angkor-bayon-temple-smiling-buddha-face-1-2-.jpgEr bestaan nogal wat misverstanden over meditatie, zoals: meditatie is het stilzetten van je gedachten.


Of: meditatie is een vlucht uit de realiteit. Dat is het nu juist niet.


Maar wat dan wel? Meditatie is het observeren van wat zich op dit moment aandient, zonder er iets mee te doen, maar het er gewoon te laten zijn. Je hébt gedachten maar je bént ze niet.


Meditatie zorgt ervoor dat na een tijdje de impact van gedachten en gevoelens minder wordt zo kun je dan in contact komen met de stilte in jezelf. Dat is thuiskomen.


De avonden worden geleid door boeddhist Kondanna (50) van Every Boeddha Happy, de door hem geleide meditaties zijn laagdrempelig en ideaal voor beginners.

Vipassana - of inzichtsmeditatie wordt verzorgd door boeddhistisch centrum Every Boeddha Happy.


Kondanna is geïnitieerd in de Theravada school van het boeddhisme en heeft 5 jaar geleden het boeddhistisch centrum Every Boeddha Happy opgericht.


Zijn leraren waren Han de Wit ( Shambala Training ) en Bhante Vayana (Ehipassiko Antwerpen). Hij volgt retraites in binnen - en buitenland: Sri Lanka - Nilambe Buddhist Meditation Centre, Belgie Yeunten Ling in Huy en Australie Bodhinyana Centre bij Perth.


Incidenteel geeft hij lezingen over boeddhisme.

PROGRAMMA

DONDERDAG 12 MAART € 5,00

Binnenloop 19.45 uur.

Start 20 uur in de 18e eeuwse Koopmanskamer, waar stoelen klaar staan.

Na afloop om 21 uur thee.