Fijt & Fictie - 3

podium voor jong talent, vrijdag 2 december

photos/rrmerelchris-01.jpg
photos/1656698482_safe-place.jpg
photos/logo-cc.jpgPim & Anja zorgen voor schwung in Noord met een try out van drie avonden. Een huiskamer voor de jonge Rotterdamse creatieveling. Een reeks van drie avonden, elke eerste vrijdag van de maand in de periode van oktober tot en met december, in de Rotterdamse Salon. Het klassieke salonidee wordt gerevitaliseerd! Talentvolle jonge artiesten worden niet alleen een podium gegeven, maar ook gemoedelijke omgeving voor culturele kruisbestuiving en wilde vrijdenkerij.


Eerste act Merel Masin, tweede act Chris Verlaan

Merel Masin | Leg dat maar eens uit

“Meeeeeeeeeeeerel” schrijf je met een e, maar zingt altijd op een hoge c. Merel Masin is een eigenzinnige ekster verstopt in een lieve schattige nachtegaal.

Het leven is niet makkelijk als je er liever uitziet dan je bent. Mensen vergeten vaak dat je met een hoge noot ook glas kunt breken. De wereld kunt ontwrichten.

In deze voorstelling onderzoekt Merel Masin haar verlangens en de verlangens die de samenleving van haar verwacht. Dat doet zij aan de hand van een zelfgeschreven monoloog en klassiek liedrepertoire.

Wie laat Merel nou eens ontspannen en ontsnappen aan deze vicieuze cirkel?


Chris Verlaan | Man in de maak

Chris Verlaan debuteert met zijn muzikaal cabaretprogramma ‘Man in de Maak’, waarin Chris je meeneemt in zijn wonderlijke wereld. Hij vertelt wat er niet klopt in onszelf, in de maatschappij en wat hij mist. Hij deelt liefdevolle klappen uit, cynisch en pessimistisch, maar tóch vrolijkmakend.


Chris Verlaan is data-analist, woonachtig in Almere en heeft autisme. ‘Word autist, word autist het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist’, zong Chris in een uitverkocht Luxortheater in Rotterdam, waarop zowel de jury als het publiek van Cameretten hem tot winnaar kroonde. “Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme” (de Volkskrant). “Hij lijkt geïnspireerd door mensen als Kees Torn en Hans Dorrestijn…… Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid,” schreef de jury die hem bekroonde met de juryprijs Cameretten. Daarnaast verschenen er naar aanleiding van zijn optreden bij Cameretten vele lovende recensies: “Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme,” schreef de Volkskrant. Of het Parool: “Sterke liedjes en veel taalgevoel.”Trots op het feit ook dat Cultuur Concreet dit mogelijk maakt!

Pim Fijt heeft in het verleden samengewerkt met verschillende cabaretiers, waaronder Rotterdamse kleinkunstenares Isha van der Burg – als regisseur voor haar voorstelling voor Cameretten in 2018 – die de halve finale haalde.

Ook heeft hij verscheidene aspirant-cabaretiers geholpen met het maken van hun debuut op de planken. Daarnaast werkt hij veel samen met de onontdekte Lennaert Nijgh van de 21e eeuw: de Rotterdamse tekstdichter Leon Mooren.

PROGRAMMA

VRIJDAG 2 DECEMBER € 17,00

Programma.

20.00 uur binnenloop met koffie/ thee / lekkers

20.30 cabaret 1

21.15 pauze

21.45 cabaret 2

22.30 nazit met hapjes & drankje