Fijt & Fictie - 2

podium voor jong talent, vrijdag 4 november

photos/rrannestijn-01-002-.jpg
photos/1656698482_safe-place.jpg
photos/1656699475_logo-cc.jpgPim & Anja zorgen voor schwung in Noord met een try out van drie avonden. Een huiskamer voor de jonge Rotterdamse creatieveling. Een reeks van drie avonden, elke eerste vrijdag van de maand in de periode van oktober tot en met december, in de Rotterdamse Salon. Het klassieke salonidee wordt gerevitaliseerd! Talentvolle jonge artiesten worden niet alleen een podium gegeven, maar ook gemoedelijke omgeving voor culturele kruisbestuiving en wilde vrijdenkerij.


Trots op het feit ook dat Cultuur Concreet dit mogelijk maakt!


Anne Faber | Voor Elkaar

Hoe heerlijk zou het leven zijn wanneer je alles voor elkaar hebt? Gaaap. Daar hebben we het later wel over. Eerst maar eens vandaag overleven, dan maken we de rest morgen wel voor elkaar.

In deze cabaretvoorstelling brengt Anne een ode aan het eenoudergezin, want asbakkinderen zijn er al veel te veel. Dit terwijl ze afrekent met “the self made man” en waarschijnlijk zelfs mannen in het algemeen. Niet uit haat trouwens, maar uit liefde.


Stijn Charpentier | Reddingsboei

Een zanger met een akoestische gitaar. Het klassieke beeld van een man die op een creatieve manier een verhaal moet vertellen en dit verpakt in een liedje. Soms is het rustig, vaak energiek maar het is vooral de waarde van het verhaal dat wordt verteld. Dat is Stijn Charpentier. Een jongeman uit Eindhoven die niets liever doet dan muziek maken waarin hij vertelt wat hij ziet, zoekt en vindt. Een ouderwetse troubadour in de Nederlandse taal met stevige luisterliedjes.

Voor het akoestische avontuur trad Stijn op als rapper onder de naam Che. Onder deze naam maakte hij twee soloalbums, werkte hij jarenlang samen met het indie-rapcollectief Macronizm en trad hij op met de band Machego. Door de jaren heen trad Stijn met deze verschillende formaties op in zaaltjes en kroegjes in het hele land maar ook in grote popzalen als Paradiso, Melkweg, 013 en de Effenaar. Daarnaast trad hij op tijdens de eerste editie van het StukaFest, de Popronde, vertegenwoordigde hij de Brabantse hiphop op het Van Eigen Bodem Festival in Zwolle en in 2007 werd hij door de Live XS uitgeroepen tot Local Hero.

Pim Fijt heeft in het verleden samengewerkt met verschillende cabaretiers, waaronder Rotterdamse kleinkunstenares Isha van der Burg – als regisseur voor haar voorstelling voor Cameretten in 2018 – die de halve finale haalde.

Ook heeft hij verscheidene aspirant-cabaretiers geholpen met het maken van hun debuut op de planken. Daarnaast werkt hij veel samen met de onontdekte Lennaert Nijgh van de 21e eeuw: de Rotterdamse tekstdichter Leon Mooren.

PROGRAMMA

VRIJDAG 4 NOVEMBER € 17,00

Programma.

20.00 uur binnenloop met koffie/ thee / lekkers

20.30 cabaret 1

21.15 pauze

21.45 cabaret 2

22.30 nazit met hapjes & drankje