Cinema Soiree

Oude Noorden & Nieuwe Ontmoetingen, vrijdag 8 maart

photos/1694978283_cinema-s.jpg
photos/rope-3.jpg


Rope (Alfred Hitchcock, 1948)

Wie Hitchcock zegt, zegt ‘suspense’. Rope is waarschijnlijk hèt schoolvoorbeeld van de suspense-movie, maar dan in het kwadraat.


Op het eerste gezicht lijkt de film een registratie van een toneelstuk. Eén scene die als één take lijkt te zijn opgenomen. En in principe is dat ook zo: de film is in een verfilming van het toneelstuk ‘Rope’ van Patrick Hamilton. Maar zonder het te merken, kijk je eigenlijk naar een hoogstaand staaltje van cinematografische techniek. Naast het sublieme acteerwerk speelt er zich, onzichtbaar voor de kijker, een tot de puntjes uitgewerkte choreografie plaats tussen de acteurs, de camera, de crew en het decor. Het resultaat is een intrigerende en meeslepende thriller die het publiek uitdaagt om na te denken over de aard van goed en kwaad.


Dankzij een bewonersinitiatief van het Oude Noorden was er een start van deze club. Gezien op het netvlies inmiddels: Shirley - Deutsch / The belly of an architect - Greenaway / The French Dispatch - Anderson, Paris-Texas / Wenders.

Het Cinematografisch Bondgenootschap is een open gezelschap en richt zich op het tevoorschijn toveren van bijzondere / mooie / intrigerende / lastige films.


De intentie van dit programma is om dié films – waar geen grote markt (meer) voor is – te vertonen aan een clubje kenners, jongeren, connaisseurs, verkenners, senioren, liefhebbers en vertrouwelingen. Mensen gewoon uit Rotterdam. Leden worden betrokken en hun interesses zijn leidend.


Prijs is mét koffie/thee vooraf PLUS inleiding en mét analyserende nazit.


Lidmaatschap via een vaste club maakt het regelen van het geheel makkelijker voor beide organisatoren. U kunt lid worden voor 3 films per jaar voor 48 euro.

PROGRAMMA

VRIJDAG 8 MAART € 12,00

binnenloop 19 uur

start film 19.30

filmduur 80 minuten

na afloop nazit en drankje & hapje; u kunt een drankjesstrippenkaart kopen

Indien u wil aansluiten: klik op de Lidmaatschappagina.


Voor een rekening stuur mail naar info@rotterdamsesalon.nl .