Cinema Soiree

Oude Noorden & Nieuwe Ontmoetingen, vrijdag 12 april

photos/1694978302_cinema-s.jpg
photos/ai-5.jpg


AI: Artificial Intelligence (Steven Spielberg, 2001)


Actueler kan het niet. De film AI: Artificial Intelligence uit 2001 is een blik in de toekomst van de 22e eeuw, waar steden door klimaatverandering onder water zijn komen te staan en het gebruik van geavanceerde robots met behulp van kunstmatige intelligentie de gewoonste zaak van het leven zijn. Robots, of ‘Mecha’, die ontworpen zijn om te helpen, geprogrammeerd om lief te hebben. In de hoofdrol is David, een kinderrobot gemaakt door Dr. Hobby.


De film doet zich voor als een typische Steven Spielberg film, een warme emotionele film, met een flinke vleug sciencefiction. Met de sublieme soundtrack van John Williams is AI: Artificlal Intelligence een emotionele en visueel indrukwekkende film die de grenzen van menselijke emoties en technologie verkent. Het biedt een boeiende kijk op de toekomstige relatie tussen mens en machine en de verlangens van een robot om liefde en acceptatie te vinden in een wereld die hem als anders beschouwt.


Dankzij een bewonersinitiatief van het Oude Noorden was er een start van deze club. Gezien op het netvlies inmiddels: Shirley - Deutsch / The belly of an architect - Greenaway / The French Dispatch - Anderson, Paris-Texas / Wenders en Rope / Hitchcock.

Het Cinematografisch Bondgenootschap is een open gezelschap en richt zich op het tevoorschijn toveren van bijzondere / mooie / intrigerende / lastige films.


De intentie van dit programma is om dié films – waar geen grote markt (meer) voor is – te vertonen aan een clubje kenners, jongeren, connaisseurs, verkenners, senioren, liefhebbers en vertrouwelingen. Mensen gewoon uit Rotterdam. Leden worden betrokken en hun interesses zijn leidend.


Prijs is mét koffie/thee vooraf PLUS inleiding en mét analyserende nazit.


Lidmaatschap via een vaste club maakt het regelen van het geheel makkelijker voor beide organisatoren. U kunt lid worden voor 3 films per jaar voor 48 euro.

PROGRAMMA

VRIJDAG 12 APRIL € 12,00

binnenloop 19 uur

start film 19.30

filmduur 146 minuten

na afloop nazit en drankje & hapje; u kunt een drankjesstrippenkaart kopen

Indien u wil aansluiten: klik op de Lidmaatschappagina.


Voor een rekening stuur mail naar info@rotterdamsesalon.nl .