Dokter Strange Love

Biotex voor het Brein: de Scherpe Blik, vrijdag 3 maart

photos/dr-strangelove-400x600-72dpi.jpg
photos/1483654364_jos-van-der-burg.jpg
photos/1483654525_waspoeder-biotex-groen-524-800x800.jpg

Dr. Strangelove or: How I learned to stop worrying and love the bomb (Stanley Kubrick, 1964)

Het gevoel dat de wereld aan de rand van de afgrond staat, is niet uniek voor onze tijd. In 1963 stond de wereld werkelijk aan de rand van de afgrond toen een oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland onafwendbaar leek. Als Rusland zijn poging om raketten op Cuba te plaatsen niet zou staken, zouden de Verenigde Staten hard toeslaan. Rusland haalde bakzeil, zodat een kernoorlog op het nippertje werd voorkomen. De wereld was door het oog van de naald gekropen.

Filmmaker Stanley Kubrick liet zich inspireren door deze crisis en de krankzinnige wapenwedloop met als resultaat de even angstaanjagende als hilarische klassieker Dr. Strangelove or: How I learned to stop worrying and love the bomb. Een Amerikaanse oorlogslustige generaal besluit eigenmachtig om Rusland te gaan bombarderen, waarna een noodlottige escalatie niet meer valt te voorkomen. Met Peter Sellers in een geweldige driedubbelrol van Amerikaanse president, gestoorde wetenschapper en legerkapitein.


Biotex voor het Brein, een programma waarin hardnekkige assumpties omgezet worden in de realiteit van het verstajem! Dogma's, pessimisme, matheid, verstarring, impasse en cynisme worden hanteerbaar, een antidote tegen onheil en onwetendheid. Biotex voor het Brein geeft zuurstof, bevordert de fantasie, slijpt scherp, verheldert objectief en creëert een relativerend vermogen waarin humor alle kans krijgt. Is niet wars van een verkwikkend conflictmodel waarin meningen juist kunnen en mogen botsen, in debat met respect! De winst is een vrijdenkend brein, op zoek naar schoonheid & vernieuwing & verwondering. Na dit inweken, volgt uw vrolijke witwassen!

Biotex voor het brein kan in zijn geheel gevolgd worden, maar de bezoeker kan ook ‘snacken’ en de 9 individuele sessies volgen. Prijs voor 9 sessies = 75 euro. Prijs voor individuele sessie is 10 tot 15 euro/keer.

Leve het absurdisme! Leve Biotex voor het Brein!

BIOTEX VOOR HET BREIN

visie Rotterdamse Salon

Jos van der Burg

PROGRAMMA

VRIJDAG 3 MAART € 10,00

Binnenloop 20 uur met koffie / thee / lekkers.

Inleiding Jos om 20.30 uur.

Na afloop film: 1 borrel en hapjes van de Salon "absurdistisch kostenloos"!

Programma is mogelijk gemaakt door subsidie van Rotterdam / voorheen deelgemeente Noord