Her Story

The Gender Tender / Karin Haanappel, zondag 28 april

photos/karin-sessie.jpg
photos/karin-haanappel-by-portret-in-bedrijf-2018-800.jpg
photos/n-herstory-of-art-120-469.jpg
photos/gender-tender.jpg
photos/1548428435_logo-rotterdam.pngDe helicopterblik van Karin Haanappel over Herstory!

Karin’s persoonlijke missie is om een egalitaire kunstgeschiedenis uit te dragen. Een kunstgeschiedenis waar mannelijke kunstenaars op gelijkwaardige voet staan met vrouwelijke kunstenaars.


Een kunstgeschiedenis die start met de vroegste kunstuitingen van de moderne mens in prehistorische tijden toen er nog balans was. Zolang wij deze kennis niet hebben, kan deze ook niet tot voorbeeld dienen. Met als gevolg dat we een gekleurd geschiedenisbeeld voorgeschoteld krijgen. Het is de hoogste tijd om het verleden in het juiste perspectief te beschouwen zodat we naar een toekomst in balans kunnen groeien! Daarom in een sneltreinvaart met helicopterblik door de geschiedenis van vrouwelijke kunstenaars heen.


Karin Haanappel doet de kick off van The Gender Tender op basis van haar boek haar boek 'Herstory of Art' (www.herstoryofart.nl). Zij is een expert op het leven & oeuvre van Camille Claudel.The Gender Tender wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam!

(vrijdag 19 april / De Scherpe Blik / Jos van der Burg / Grace Jones)

zondag 28 april / Karin Haanappel / Her story / vrouwen in de kunst

zondag 19 mei Andries Ponsteen / hear hear / over vrouwelijke componisten

vrijdag 24 mei De Scherpe Blik / Jos van der Burg / Marok film

vrijdag 14 juni De Scherpe Blik / Jos van der Burg / Camille Claudel

zondag 30 juni Claudia Christern / vrouwelijke innovatoren / over vrouwen in de kunst

zondag 8 september Carien Kanters / vrouwelijke modeontwerpers / over vrouwen in mode

vrijdag 27 september De Scherpe Blik / Jos van der Burg / Suffragettes

zondag 29 september Martine Kouwenhoven / vrouwen die lezen zijn gevaarlijk / over leesplezier

De Rotterdamse Salon zet de spotlight op vrouwelijk succes, voorbij de onder-belichting of -waardering. Een keer niet bescheiden over vrouwelijk talent of originaliteit of intelligentie of kunde of bekwaamheden. Werk dat vrouwen mooier en aantrekkelijker maakt! Leuk om naar vrouwelijke genieën te kijken & luisteren. Juist de verrassing, het niet vanzelfsprekende boeit! Met humor: ja, deze The Gender Tenderlezingen maken je hersens vet. Een heerlijke ambitie voor de Rotterdamse Salon in 2019?

PROGRAMMA

ZONDAG 28 APRIL € 10,00

Echt niet! Rotterdam wordt niet ontmand door dit programma. Geen uitsluiting: heren laten zich gaarne verrassen, zoals altijd vanzelfsprekend welkom in de Rotterdamse Salon! De discrepantie tussen dat wat vrouwen en mannen zijn en geacht worden te zijn, die regels kaart de Rotterdamse Salon even 1 programma aan! We zouden allemaal vrij moeten en kunnen zijn…………

Binnenloop 14.30 uur. Start 15 uur. Na afloop hapjes & 1 drankje van het huis.