Rotterdamse Meditatie

actieve meditatie & een fantastische plek, maandag 21 januari

photos/meditatie.jpg
photos/1541099189_plafond.jpg
photos/meditatie-3.jpg


Leven gaat in golven; ups en downs komen en gaan. Wij bewegen mee, of we willen of niet. Daar schuilt meteen het probleem: onze voorkeur voor de ups en onze aversie tegen de downs. We vechten en worstelen. Proberen de golven plat te slaan of gaan kopje onder. Controle over turbulentie? Onmogelijk! Het is wat het is. Meebewegen, go with the flow. Leren rustig mee te bewegen met de stroom, met de golven.


Waar vinden we die innerlijke rust om er het beste van te maken? In onszelf natuurlijk. Hoe? Meditatie is de weg naar je innerlijke zelf. Ze boort door alle lagen heen naar je kern en brandt tegelijk alle problemen weg. Meditatie is een toestand waarin je bewust wordt dat je als een getuige alle ervaringen van lichaam, denken en gevoelens waarneemt, onaangedaan.


Ieder mens bestaat een toestand van kalmte en vrede die niet wordt aangetast door wereldse gebeurtenissen. Deze ruststand kun je altijd ervaren, wakker of in slaap, aan het werk of met de ogen gesloten in meditatie. Je vindt je eigen stilte temidden van de dynamiek van je dagelijks leven. Ervaar een natuurlijke en uitgebalanceerde staat.


Als je wilt mediteren om resultaat te bereiken kan je het wel schudden: dan gebeurt er niets. Ambitie en verlangen staan meditatie in de weg. Ontspannen hersenen, concentratievermogen, zelfbewustzijn, kracht, geluk, uiteindelijk komen vanzelf door echt te mediteren. Meditatie om zekerder over de levenszee te zeilen.


De Rotterdamse Meditatie vindt plaats op een unieke en prachtige stille plek met een andere energie. De 18e eeuwse Koopmanskamer inspireert tot stilte.

Cor Berkelaar / Siddhartha / Integrale Yoga

Rotterdamse Meditatie is Actieve Meditatie. Een reeks van meditatielessen die leidt naar de eenvoudige en uiterst effectieve concentratie die de basis is van Integrale Yoga en die iedereen kan toepassen zowel in de stilte van z’n eigen kamer als in de dynamiek van het dagelijks leven. Want dáár moet het gedaan worden.


Wil je korting en een rekening? Een 5 lessenkaart voor 92,- en een 10-lessenkaart voor 180,- plus 21%BTW nota

PROGRAMMA

MAANDAG 21 JANUARI € 20,00

Binnenkomst 19.45 uur met thee.

Meditatie start precies om 20 uur en eindigt om 21 uur.