Positief Nieuws Ralf Bodelier

Biotex voor het Brein: leuk!, woensdag 22 maart

photos/1489158320_ralf-bodelier-gastspreker.jpg
photos/1483804413_waspoeder-biotex-groen-524-800x800.jpg
photos/1488373392_good-news.jpg

Mensen klagen steen en been. Zijn bang voor vluchtelingen. Maken zich zorgen om de wereld waarin hun kinderen opgroeien. Terwijl daar allemaal weinig reden voor is, stelt filosoof en publicist Ralf Bodelier (56). ,,Harde cijfers tonen aan dat Nederland veiliger en gezonder is geworden.” Vrijwel nergens is het zo veilig als in Nederland, zegt Ralf. Hij schreef meer dan 10 boeken en leidt World's Best News lwww.worldsbestnews.nl. ,,Toen ik op de middelbare school zat, gingen leerlingen vrijwel dagelijks met elkaar op de vuist. Mijn kinderen zitten met de halve wereld in de klas. Er gebeurt bijna nooit iets. Als er al wordt gevochten dan stuurt de directie de ouders een excuusbrief.”

De waarheid ontstaat in het botsen van meningen. Het is een groot compliment aan de samenleving dat je mag zeggen wat je vindt zonder bang te hoeven zijn. Helaas hebben mensen meestal eerst een mening en kijken ze daarna pas naar de feiten. Want vaststaat dat we het nooit eerder zo goed hadden. Dreiging komt er momenteel alleen uit de hoek van islamistische extremisten. In de jaren 70 hielden tal van terroristische groepen Europa in de greep. Molukkers pleegden aanslagen, de Rara stak van alles in brand, de bende van Nijvel in België knalde zomaar mensen overhoop, de Rote Armee Fraktion doodde politieagenten evenals de IRA. De situatie was heel bedreigend destijds.

Harde cijfers tonen aan dat Nederland sindsdien veiliger en gezonder is geworden. Maar we hebben er weinig oog voor. We horen een epidemioloog over een levensgevaarlijk virus spreken en hopen en bidden dat onze kinderen het overleven. We zien bebaarde terroristen in Pakistan en vrezen dat ze morgen op Schiphol landen. We roepen dat de wereld in brand staat. In werkelijkheid zijn we getuige van een uitbarsting van veiligheid.


Biotex voor het Brein, een programma waarin hardnekkige assumpties omgezet worden in de realiteit van het verstajem! Dogma's, pessimisme, matheid, verstarring, impasse en cynisme worden hanteerbaar, een antidote tegen onheil en onwetendheid. Biotex voor het Brein geeft zuurstof, bevordert de fantasie, slijpt scherp, verheldert objectief en creëert een relativerend vermogen waarin humor alle kans krijgt. Is niet wars van een verkwikkend conflictmodel waarin meningen juist kunnen en mogen botsen, in debat met respect! De winst is een vrijdenkend brein, op zoek naar schoonheid & vernieuwing & verwondering. Na dit inweken, volgt uw vrolijke witwassen!

BIOTEX VOOR HET BREIN

visie Rotterdamse Salon

Goed Nieuws 1/ the curious cosmopolitan

Goed Nieuws 2 / happy news

Goed Nieuws 3 / uitsluitend goed nieuws

Goed Nieuws 4 / de goed nieuws krant

Goed Nieuws 5/ daily positive

Biotex voor het brein kan in zijn geheel gevolgd worden, maar de bezoeker kan ook ‘snacken’ en de 9 individuele sessies volgen. Prijs voor 9 sessies = 75 euro. Prijs voor individuele sessie is 10 tot 15 euro/keer.

PROGRAMMA

WOENSDAG 22 MAART € 10,00

Binnenloop 19.30 uur met koffie / thee / lekkers.

Start lezing 20 uur. Na afloop 1 wijn en hapjes "merkwaardig positief van de Salon"

Programma is mogelijk gemaakt door subsidie Rotterdam / voorheen deelgemeente Noord