Nooit genoeg!

biografie van Trump, donderdag 14 september

photos/donaldtrump2.jpg

Alleen al zijn foto op de cover van een boek, dat in winkels ligt, dat ie gezien wordt, dat we het willen lezen, dát is de magie van het succes van Donald Trump. We willen het weten, ook al storen we ons aan hem. 96% van de Amerikanen kent hem. Nu met zijn nieuwe functie als staatshoofd, wordt dat getal globaal. Trump: the man we love to hate. De quasi-beroemdheid die mensen zo graag verguizen. We kunnen niet om hem heen! Zijn naam is een merknaam, er gaat een verhaal van een prijskaartje van een waarde van 3 miljard. Streetfighter pur sang. Altijd provocerend, rauw, ongepolijst, eerlijkheid vanuit de onderbuik. Behoeftig als een klein kind, liever negatieve aandacht dan geen aandacht. Ruziënd als een kleuter, ‘de ander was begonnen’, kan ie niet tegen tegenspraak of kritiek. “ik heb altijd van vechten gehouden”.

Media-narcist. Trump kan nergens naar toe zonder aandacht te trekken. Hyperactief, vraatzuchtig naar roem, rijkdom, macht. Een adembenemend vermogen om de status quo te verstoren, krachtig en efficiënt. Ook dankzij succes, schandalen, mislukking en glorie is iedere publiciteit zijn publiciteit! Met een ongeëvenaarde brutaliteit spreekt ie. Het oogst bijval. Hij acht zichzelf superieur. Decennialang heeft niemand zo zware claim op de aandacht van de natie gelegd als deze man. Na 8 jaar zwart democratisch leiderschap was de wereld toe aan deze vorm van luxe zakelijk neurotisch leiderschap?


We gaan het lezen! Het intrigeert. Michael d’Antionio heeft een helder en leesbaar boek geschreven.

http://www.unieboekspectrum.nl/boek/9789000350162/Nooit-genoeg/

Over het Biografisch Genootschap.

Het Biografisch Genootschap is een open gezelschap en richt zich op autobiografische literatuur van beroemde en/of beruchte personen. De belangstelling van de leden is literair, historisch of psychologisch van aard; of natuurlijk een combinatie. Een ieder die het leuk vindt, kan meedoen, u bent welkom!


Gelezen in de boekenkast staan inmiddels: Gerard Reve, Willem Elsschot, Knut Hamsung, Arthur Schopenhauer, Einstein, Steven Jobs, Emilie & Voltaire, Neil Amstrong, Helene Kröller-Müller, Diaghilev, Louise Colet, Herman Heijermans , Nemesis/Kennedy-story, Willem de Kooning, Simone de Beauvoir, Christoffel Plantijn, Carl Jung, WF Hermans, Hannah Arendt, Stalin, Eleanore Roosevelt, Boudewijn Buch en Alistair Crowley.

PROGRAMMA

DONDERDAG 14 SEPTEMBER € 5,00

Binnenloop 19.30 uur. Start 20 uur. Koffie / thee / borrel / hapjes zijn inbegrepen.

Spelregels Biografisch Genootschap:

1. leest 3 boeken per jaar: januari, april/mei en september

2. per opbod kiezen de leden welk nieuw boek, verkiezing via FB, alleen leden kunnen stemmen

3. vaste locatie = Rotterdamse Salon, datum volgende biografie wordt in overleg vast gesteld

4. lidmaatschap voor 1 jaar = 30 euro plus 6% BTW, rekening via de Rotterdamse Salon, 5 euro pp hapjes/drankjes per avond

5. losse inschrijvingen zijn mogelijk: betalen dan een kennismakingskeertje 5 euro. Daarna de coulantie tot lidmaatschap!

6. aanvullingen als bezoeken aan musea, uitnodigen biograaf: allemaal mogelijk!