Grote Rotte Schoonmaak

een bewonersinitiatief, zondag 25 juni

photos/zwaan.jpg
photos/logo.jpg
photos/meerkoet.jpg
photos/vuilkunstwerk.jpg

Voor vogels en vissen is de Rotte hun huis, daar wonen ze. Altijd leuk als je huis lekker is opgeruimd! Helaas zien de diertjes heel veel zooi in hun Rotte-huis. Overal zwerft afval rond, van plastic tasjes, flesjes tot blikjes. Sommige mensen gooien zomaar spullen in het water. Daar gaan we wat aan doen! Wat?


1/ We gaan daar over horen en praten, we gaan knutselen én iets moois voor een dansvoorstelling maken! Plastic Whale & Scrap & Danskantoor gaan naar de BSO's van Kinderdam en Mundo voor een duurzaamheidspakket!


2/ Op zondag 25 juni verzamelen we ons om schoon te maken op het Noordplein om 11 uur! We gaan de Rotte schoonmaken! Met z’n allen! Langs de kanten van de Rotte lopen en speuren we naar blikjes, tasjes, verpakkingen etc. Dat stoppen we in plastic zakken. Op het water zijn mensen met SUPpers en bootjes op zoek naar vieze spullen die niet in het water horen. Er zijn ook nog duikers die naar de bodem zwemmen en daar de troep verwijderen. Al dat vuil brengen we naar een kunstenaar Robert Roelink bij de Noorderbrug, die daar een groot vuilkunstwerk van gaat maken.


3/ Doe je mee? Help je de vogels & vissen om het fijn te hebben in de Rotte? Wilen je ouders met een bootje komen, dat kan! Laat t even weten via de site van Rotterdam Water Weekend! Dat vinden de gebiedscommissie Noord en Kralingen-Crooswijk heel fijn, want die hebben de centjes voor dit alles betaald!

Samenwerking van:

Abra van der Velden (Mundo), Anja Berkelaar (RWW), Daphne Frühmann (Plastic Whale), Jan Maarten Dank (Kinderdam), Melanie Dijksma (Danskantoor) en Monique Eilertsen (Scrap). Gesteund door: Sander Waterval, Plezierrivier de Rotte en Recreatieschap Rottemeren en Schone Stad en de gebiedscommissies Noord en Kralingen-Crooswijk.

PROGRAMMA

ZONDAG 25 JUNI € 0,00

Zondag 25 juni Noordplein verzamelen om 11 uur.

Vandaar vertrekt een landploeg naar Crooswijk om de kades schoon te maken.

En een landploeg naar het Centrum!

Mensen met bootjes zijn welkom: let op niet verder dan de Noorderbrug! Duikers en SUPpers starten bij het Centrum met de schoonmaak van de bodem. Zij hebben vrij zicht nodig, daarom geen bootjes voorbij de Noorderbrug!