De barbaren komen?!

Biotex voor het Brein / Salon OM /, zondag 10 september

photos/1501526395_women-s-muslim-islam-prayer-long-dress.png
photos/1483656408_waspoeder-biotex-groen-524-800x800.jpg

Tja, in het kader van Boeren, Burgers en Buitenlui van de Open Monumenten Dagen 2017 is het niet lang zoeken voor de Rotterdamse Salon naar een eigen thema! Dat wordt: wie is er nou de barbaar?


Wie is nou de barbaar? De laatste jaren bekruipt ons toenemend het onbehagelijke gevoel dat de dagen van onze beschaving geteld zijn. Over en weer beschouwen modern Westerse samenlevingen en traditioneel Islamitische culturen elkaar met toenemend wantrouwen en onbegrip. Velen van ons voelen zich van alle kanten belaagd en bedreigd. Dit onbehagen is niets nieuws: op zijn minst sinds de ondergang van het Romeine Rijk waart het schrikbeeld van de ondergaande beschaving in het collectieve (onder)bewustzijn rond. Wie is de zondebok? Wie zijn degenen die we voor onze eigen ondergang verantwoordelijk maken? De moslims, de hooligans, de anonieme Geen Stijl auteurs, Wilders, Henk en Ingrid, de Millenials, de cultuurmarxisten, vluchtelingen?


Biotex voor het Brein, een programma waarin hardnekkige assumpties omgezet worden in de realiteit van het verstajem! Dogma's, pessimisme, matheid, verstarring, impasse en cynisme worden hanteerbaar, een antidote tegen onheil en onwetendheid. Biotex voor het Brein geeft zuurstof, bevordert de fantasie, slijpt scherp, verheldert objectief en creëert een relativerend vermogen waarin humor alle kans krijgt. Is niet wars van een verkwikkend conflictmodel waarin meningen juist kunnen en mogen botsen, in debat met respect! De winst is een vrijdenkend brein, op zoek naar schoonheid & vernieuwing & verwondering. Na dit inweken, volgt uw vrolijke witwassen!

PROGRAMMA

ZONDAG 10 SEPTEMBER € 3,00

Binnenloop 15.30 uur

Start lezing 16 uur Biotex voor het Brein - de Barbaren komen!

Programma Biotex voor het Brein is mogelijk gemaakt door subsidie Rotterdam / voorheen deelgemeente Noord